Po Sloveniji…Dobova, ter priprave na morje

Svet izdelkov Na poti

Še nekaj dni in se odpravim na zaslužen obmorski dopust. Ponavadi par dni preden odidem na dopust ne hodim na bazene, no tokrat pa sem se prijavila na izlet z celjsko podružnico društva za celiakijo v Dobovo naravnost v terme Paradiso. Če te zanima kako smo se imeli…

Z avtobusom smo krenili proti Dobovi naselju, ki spada pod občino Brežice. Vozili smo se približno uro in pol, vmes smo naredili še krajši postanek za malico in se odpravili proti cilju, v Terme Paradiso. Iskreno povedano, sem za te terme slišala prvič. 

Terme Paradiso so manjše terme a zadovoljijo še najzahtevnejše osebe. Imajo zelo pestro ponudbo savn, masaž, jedi..tudi zelo atraktivne tobogane in več manjših bazenov za otroke. Kar vas verjetno vse zanima je tudi prehrana. V njihovi restavraciji se lahko dogovorite tudi za brezglutenski meni, saj celiakijo dobro poznajo. Naše kosilo je bilo sestavljeno iz zelenjavne juhe, piščančje rolade, pečenega krompirja in zelenjave z žara ter sladice, dobili smo skutino pecivo z mešanim sadjem. Postregli so nam tudi scharov kruh. 

Po kosilu je sledilo kopanje do večera. Po kopanju pa smo si privoščili še točen sladoled, ki je božanskega okusa 🙂
V njihovem bifeju si lahko privoščite še panna coto ki je prav tako brez glutena.  Utrujeni smo krenili proti domu. 

p.s Dan v Termah Paradiso je minil tako hitro, da nisem uspela narediti ene samcate slike. 🙂

Kaj vse se, da dobiti za nas v Termah Paradiso je res super. Vseeno pa nas ta super ponudba ne čaka povsod. Ob pakiranju na morje, se  sama sprašujem ali nesem več oblačil ali hrane. Žau je tako 🙁 #BoBolje :).

Vedno, ampak  res vedno preden se odpravim na morje se pozanimam kje v okolici se da kupiti kaj brezglutena. Velikokrat so mi že obljubili kako poznajo in kako dobro pripravljajo prehrano brezglutena, pa temu ni bilo tako. Včasih sem kar razočarana, ampak tako je. 

Kaj nesti seboj na pot: 
-Fette Croccati Schar, ki je odličen nadomestek za kruh, lahko vzamete tudi kruh.
– Kosmiče oz. granolo, ki jo lahko jeste brez mleka
-Quadritos Schar, ali pa chocolix za dvig sladkorja
-testenine,
-prepečenec
-kakšna omaka, juha
-če ste srečnež in se izogibate tudi mleka, si že nesite kakšen nadomestek sladoleda, ob vročinske valu še kako dobro pride 🙂

Dobro je vedeti, da še vedno lahko uživamo sveže sadje in zelenjavo, meso in ribe, ki ga dobite tako rekoč povsod. 
Ni boljšega kot ležati pod borovcem in jesti hladno lubenico. 

 

Petra Emilija