Taborjenje, izziv za vsakega celiakaša :)

Svet izdelkov Na poti

Poletje je tuuuuu, temperature so sicer daleč od poletnih a vseeno je vzdušje bolj sproščeno in z manj napetostmi, kar je super 🙂 Verjamem, da vas veliko čaka na svoj trenutek za oddih ob morju bodisi v apartmaju ali hotelu z odlično brezglutensko prehrano. Sama se kaj kmalu odpravljam na prav posebno dogodivščino-taborjenje v tujini, ki je lahko za celiakaša kar velik izziv…Kako se na vse skupaj pripraviti?

Iz izkušenj vem, da je bolje če greš od doma z polnim želodcem in definitvno mora tako biti tudi na poti. Sama se na letošnji dopust odpravljam na Nizozemsko. To ne bo klasični dopust z poležavanjem ob morju in brezskrbnem uživanju. letos se za spremembo odpravljam taborit z prijatelji. Naš cilj pa je v večini prehoditi Nizozemsko oz. vsaj dobršni del in v njej maksimalno uživati. 

Taborjenje zahteva skrbno premišljeno pakiranje in seznam potrebnih stvari definitivno ni kratek. Poleg “osnovnih stvari kot so šotor, spalka, pohodniški nahrbtnik itd…so seveda potrebni še kuhalni pribor,skoraj vse to kar uporabljate tudi doma, kopalniški pribor z priborom za osebno higieno.

Nikakor in nikoli pa celiakaši ne smemo pozabiti tudi na hrano. Tako je super če na pot s seboj vzamemo paket ali dva kruha ki ga ni potrebno pogrevati ter kakšno tuno, pašteto. To nas reši pred veliko lakoto. Za glavne obroke pa je s seboj dobro imeti kakšen paket testenin. Ker ne poznam pohodnika, ki se mu kdaj ne zahoče kaj sladkega, si jaz vzamem s seboj monoporcijska pakiranja piškotov, ali pa si piškote napakiram v več manjših vrečk na zip in jih dam v manjše predale nahrbtnika :). Tako je pot vsaj malo bolj zdržna še vseeno pa vedno upam, da se po poti nastavi kakšna dobro založena trgovina, za polnjenje prehrambenih zalog 🙂

Velikokrat pa na taborjenju jem jedi, za katere si nikoli ne bi mislila, da jih bom.  A vendar na taborjenju ni pomembna samo hrana. Veliko več ima človek če se preda vsej naravi, ki ga obdaja, novim prijateljstvom in dogodivščinam ki ustvarijo najlepše spomine! Aja…ne pozabite poleg hrane s seboj vzeti tudi dobro družbo 🙂

 

Petra Emilija